tiistai 3. joulukuuta 2013

Projektet Svenska Yle


Svenska Yle vill till hösten 2013 bjuda in fler finlandssvenska och finska gymnasier till ett samarbetsprojekt som de kallar för ”Veckans skola”. Projektet pågår just nu och resultatet kan ni se på: 

svenska.yle.fi/skola

Tillsammans med Svenska Privatskolan i Uleåborg och Uleåborgs Universitet har Laanila Gymnasium fått möjlighet att delta i projektet!
Idén är att studerande producerar journalistiskt material som Svenska Yle publicerar och puffar på svenska.yle.fi. Publiceringen sker från nyhetsdesken i Böle och Svenska Yle kommer att ge våra elever feedback i slutet.
Svenska Privatskolan, Uleåborgs Universitet och Laanila Gymnasium får råda över en ”egen” vecka på ämnessidan svenska.yle.fi/skola. Svenska Yle korrekturläser det som publiceras och de sköter också om det rent tekniska, medan SPSU, Universitetet och Laanila står för själva innehållet!
Tanken är alltså att ge våra studerande publicitet, inte bara för deras texter och bilder, men också för ämnen som berör dem och deras skola. Det kan alltså röra sig om till exempel galluppar, nyhetstexter eller kolumner. 

Studerande som skrev sina artiklar på svenska på Laanila Gymnasium heter Henna-Riikka Mäki och Toni Rajala.


 

Svenska Yles webbsajt har ungefär 110000 unika läsare varje vecka och de tycker att det här projektet ska glädja både lärare och studerande på Svenska Privatskolan, Uleåborgs Universitet och Laanila Gymnasium samt Svenska Yles läsare.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti