lauantai 3. marraskuuta 2012

SPSU Fadderelever på Laanila Gymnasium”Fadderelev” samarbetsprogram mellan Svenska Privatskolan och Laanila gymnasium började på hösten 2011. Sedan dess har vi haft svenskspråkiga SPSU studerande på besök på våra svenska kurser då och då. Det har betytt att:

1) Två eller tre utåtriktade Svenska Privatskolans elever har berett presentationer om t.ex. de följande:

a) Att vara finlandssvensk 
b) Finlandssvenska traditioner 
c) Svenska Privatskolan

2) Eleverna har besökt svenska lektioner på Laanila gymnasium flera gånger om året och berättat om den finlandssvenska kulturen för Laanilas elever som i sin tur har berett en list frågor.

3) Två grupper av Laanilas elever har besökt Svenska Privatskolan två gånger om året och SPSUs elever har hållit presentationer och berättat om finlandssvenskarnas liv, traditioner, studier, skola och historia i Uleåborg.

4) Svenska Privatskolans fadderelever har fått en kurs i modersmål av sina besök och presentationer på Laanila Gymnasium.

En stor och varm tack för modersmåls lärare Karin Latvasalo och rektorer Sampo Backman och Timo Kärkkäinen som gjorde samarbetet mellan våra skolor möjligt och speciellt stora tackar för våra modiga och gulliga fadderelever Ida, Jenna, Jeanette, Katarina, Linda, Milla, Nette och Santeri! Vi har varit jättenöjda med era presentationer och vi har också lärt oss mycket om findlandssvenskar och deras situation och traditioner i Finland.

Hoppas vi ses på Laanila snart igen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti